Klantinterview Deloitte: Finance professionals behouden voor eigen regio

Kenmerkend voor Limburg is een krapte die in de accountancy branche voelbaar is. De echte talenten aan de bovenkant van de markt zoeken hun heil tegenwoordig liever in de regio Eindhoven of vertrekken naar de Randstad. De hechte samenwerking met ZUID recruiters zorgt ervoor dat Deloitte in Maastricht echter niet verlegen hoeft te zitten om gekwalificeerde accountants en dat talent voor de eigen regio behouden blijft.

DE BESTE MENSEN AAN BOORD KRIJGEN EN HOUDEN

Je kunt het pand van Accountantskantoor Deloitte niet missen wanneer je ter hoogte van Maastricht Aachen Airport over de A2 rijdt. Vanaf een prominente locatie levert het team dat bestaat uit ervaren en ambitieuze accountants, dagelijks professioneel advies en administratieve ondersteuning aan een groot aantal klanten in zowel de profit als non-profit-sector. Patrick Jussen is een van de partners van Deloitte in Maastricht en nauw betrokken bij de relatie met ZUID recruiters: “Deloitte behoort samen met KMPG, PwC en Ernst & Young tot de zogenaamde ‘big four’ en heeft dus een naam hoog te houden. Maar het is niet onze ambitie om de grootste te willen zijn. In tegendeel, het gaat ons veel meer om de kwaliteit en de meerwaarde die we onze klanten leveren. Daar willen we in excelleren en de beste in zijn. Daarom is er ons veel aan gelegen om de beste mensen aan boord te krijgen en te behouden.”

 

ZUID RECRUITERS BIEDT ONDERSTEUNING

Met een combinatie van specialistische audit kennis, branche expertise en doorlopende investering in professionele en vaktechnische vaardigheden anticipeert Deloitte op complexe organisatieproblemen bij klanten, denkt ze proactief mee en onderneemt daar waar nodig actie. Patrick Jussen: “Om dit te kunnen realiseren heb je niet alleen een team nodig dat bestaat uit verschillende specialisten, net zo belangrijk is een hele goede match tussen de verschillende persoonlijkheden. ZUID recruiters biedt ons hierbij ondersteuning. De eerste contacten zijn 2,5 jaar geleden gelegd en onze ervaringen zijn tot op heden zeer positief. Wat mij vooral aanspreekt is de moeite die steeds opnieuw gedaan wordt om zich volledig in te leven in onze behoefte, de persoonlijke aandacht die wordt geboden en de tijd die bij iedere vacature geïnvesteerd wordt in het zoeken, screenen en voorstellen van kandidaten.”

 

DAAROM KIES JE VOOR DE ACCOUNTANCY BRANCHE

De accountancy branche wordt meestal niet als eerste genoemd als je op zoek bent naar een flitsend en dynamisch beroep. Toch heeft deze branche en Deloitte in het bijzonder jong talent ontzettend veel te bieden. Patrick Jussen licht dit toe: “Als accountant zit je bij ons met de strategische beslissers om tafel en ben je de vertrouwenspersoon van grote klanten. Dat brengt veel verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Daarnaast zorgt de diversiteit van onze portefeuille voor veel afwisseling in het werk. Ook hechten wij ontzettend veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Om die reden bieden wij onze mensen volop mogelijkheden aan om zich continue te blijven ontwikkelen. Iets wat natuurlijk ook noodzakelijk is om op een hoog niveau te presteren.

 

DE ERVARING VAN EEN KANDIDAAT

Ralph Offermans is een van die kandidaten die via bemiddeling van ZUID recruiters als accountant of Junior Manager bij Deloitte aan de slag is gegaan. Ralph: “Ivo Franssen van ZUID recruiters heeft mij destijds via LinkedIn benaderd om eens vrijblijvend te komen praten over mijn ambities en de mogelijkheid om bij Deloitte mijn carrière voort te zetten. Mijn gevoel was vanaf het eerste contact goed en Ivo heeft me uitstekend voorbereid op het sollicitatiegesprek dat daarna volgde. Met achtergrondinformatie, handige tips en het geven van vertrouwen in mijzelf ben ik vol overtuiging het gesprek met Patrick Jussen ingegaan. Het wereldje van ons is klein en dan is het ook heel prettig als dat dit gesprek op ‘neutraal’ terrein kan plaatsvinden. Ik zit nu bij Deloitte prima op mijn plek. De organisatie past prima bij mij omdat deze net zoals ik altijd streeft naar maximale kwaliteit. Dat levert naar mijn mening veel meer op dan uitsluitend het scherpste tarief neer te willen leggen bij een klant. Ik kan me bij Deloitte verder ontwikkelen en ben in een kort tijd al doorgegroeid naar een functie als manager. Met andere woorden, er liggen hier voldoende kansen!”

Dit blogartikel maakt deel uit van een serie artikelen over talentontwikkeling die ik namens ZUID recruiters heb geschreven. Het artikel vindt u terug op www.zuidrecruiters.nl.

Advertenties