‘Mutations’ toont ingrijpende veranderingen landschap Parkstad Limburg

Wanneer je door de stadsregio Parkstad reist ontkom je niet aan de grote veranderingen die het landschap ondergaat. Een gevolg van de aanleg van de omstreden buitenring die de bereikbaarheid van en binnen de regio sterk moet verbeteren. De foto expositie ‘Mutations’ brengt deze veranderingen in het landschap fraai in beeld. Met mijn foto’s in dit artikel heb ik een bijdrage geleverd aan mijn allereerste expositie.

Kritieke gebieden met ingrijpende veranderingen

De expositie toont enkele kritieke gebieden in het noordelijk deel van Parkstad waar de veranderingen het sterkst zichtbaar zijn en waar nog geen nieuwe balans is gevonden. De omgeving in Nuth waar straks een nieuwe turborotonde komt die zorgt voor aansluiting op de A76. De toegang tot Amstenrade waar de buitenring voor altijd het aanzicht bepaalt. En het gebied rondom de Bouwberg in Brunssum dat voor mij  beste beeld geeft van de grote ingrijpende gevolgen in het landschap.

mutations1

Expositie onderdeel van IBA Parkstad

Voor deze foto expositie ben ik op 4 oktober met een 30-tal fotgrafen op stap geweest. Deze fotosafari en expositie maken deel uit van IBA Parkstad. Een project dat tot 2020 als een laboratorium en motor geldt voor initiatieven om de regio Parkstad een nieuwe (economische) impus te geven.

De foto’s zijn te zien van 6 tot en met 29 november 2015 in Kunsten Centrum Signe in Heerlen en worden op euregioDOC getoond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s