Kleine multifunctionele krachtpatser met kwaliteit

Takeway T1 Clamp Tripod

Sterk, stabiel en erg gemakkelijk. Dat is de Takeway T1 Clampod. Een multifunctioneel krachtpatsertje uit Taiwan dat uitermate handig is als je een keer om een statief verlegen zit. In deze review laat ik je zien wat je er allemaal mee kunt.

Duurzame kwaliteit

Bij producten uit China of Taiwan denk je waarschijnlijk net als ik als eerste aan goedkope namaak en inferieure kwaliteit. Dat vooroordeel gaat niet op bij de Takeway T1 Clampod. Alles behalve zelfs. Dit keer geen goedkoop plastic maar een stijlvolle vormgeving en een duurzame uitvoering van aluminium wat deze clamp lichter en sterker maakt dan andere producten.

IMG_4181 IMG_4190 IMG_4196

De Takeway T1 is sterk

Sterk is de Takeway T1 zeker. Het balhoofd met een zogenaamde quick release maakt het mogelijk om eenvoudig een spiegelreflexcamera of camcorder met een gewicht tot 3 kilogram stevig vast te maken. De clamp zelf kan zelfs apparatuur en accessoires tot 40 kilogram dragen…! Om dat te testen ben ik met mijn Canon 70D naar het bos gegaan. Als ik mijn camera hier aan een afgebroken tak zie hangen, geeft dat in eerste instantie toch een enigzins ongemakkelijk gevoel. Maar wees gerust, de fabrikant maakt zijn belofte helemaal waar.

Multifunctioneel te gebruiken

Maar denk ook even verder aan andere toepassingen. De Takeway T1 is namelijk ook erg handig om een reportageflitser op te bevestigen. Hang hem vervolgens aan hoger punt en stuur hem aan met een trigger. Vanuit dit hoge standpunt komt je flitslicht het meest natuurgetrouw over. Daarmee is de Takeway T1 een uitkomst als je geen speciaal lampstatief hebt.

Bij het filmen met je spiegelreflexcamera kun je een externe microfoon op de Takeway T1 bevestigen die je dicht bij een persoon plaatst. Door de microfoon van je camera af te halen en de afstand te verkleinen naar je onderwerp heb je minder last van storende omgevingsgeluiden.

Met de meegeleverde houder is het ook mogelijk je smartphone te bevestigen. Hierdoor kun je vanuit een ander standpunt eens een originele selfie maken of met de zelfontspanner in de camera app een groepsfoto maken waar je zelf ook op staat.

Op de website van Takeway vind je nog veel meer toepassingen.

IMG_4142

Conclusie

De Takeway T1 Clamp Tripod, is een alternatief voor een licht statief dat vaak een gebrek aan stabiliteit heeft. Is het echt een vervanger voor je statief? Nee, dat niet. Want je bent natuurlijk beperkter in de mogelijkheden. Van de andere kant is de Takeway T1 klein en licht en stop je hem dus gemakkelijk in je fototas. Dat scheelt nogal wat gesleep met een statief en je hebt de zekerheid dat je in onverwachte situaties je camera en overige apparatuur, stabiel en zonder risco kunt gebruiken.

Deze productreview heb ik geschreven voor ZOOM.nl. Het originele artikel vind je terug op hun website.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s