60 plus in het zonnetje

Tegenwoordig gaat één op de drie stellen scheiden. Dat was vroeger wel anders…. Vroeger kwam scheiden nauwelijks voor en gaven man en vrouw elkaar letterlijk een ja-woord voor in de eeuwigheid. De gevolgen voor nu: veel gouden en diamanten bruidsparen. Het Harmonie Orkest Brunssum biedt deze bruidsparen uit Brunssum elk jaar het gratis Goudenparenconcert aan.

Muzikale klanken voor ruim 60 paren
Maar liefst 115 (!) paren uit Brunssum vierden afgelopen jaar hun 50- of 60-jarig huwelijk. Ruim 60 van deze echtparen waren op een regenachtige zondagmiddag aanwezig in een bomvolle Brikke Oave. Een gezellig onderonsje met koffie en vlaai, een bloemetje van de organisatie en natuurlijk  de mooie muzikale klanken van het harmonie orkest en zanginstituut Vocaal Totaal.

Hoe ziet zo’n middag uit?
De muzikale middag wordt geopend door de voorzitter van het harmonie orkest. Dat is alle voorafgaande edities waarschijnlijk nooit anders geweest. In het openingswoord wordt traditioneel teruggekeken op enkele memorabele mijlpalen uit het verleden en wordt de kennis getoetst van de aanwezige echtparen in de zaal. Natuurlijk, er is ook ruimte in het programma voor een toespraak en de felicitaties van de Burgemeester. En niet vergeten… de huldiging van de bruidsparen met bloemen en een fles wijn. Maar het gaat natuurlijk allemaal maar om een ding: de muziek en de gezelligheid! Met een fotoreportage breng ik deze voorstelling in beeld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s