Een bushokje in Aken

‘Wat heb je gefotografeerd, een bushokje? Ben je daarom helemaal naar Aken gegaan?’. Dat was de eerste, verbaasde reactie van mijn vrouw. En eigenlijk had ze gelijk. Het klinkt ook niet echt spannend om een bushokje te fotograferen en al helemaal niet om hiervoor speciaal naar Aken te rijden.

De Duitse stad Aken was echter de locatie van onze gezamenlijke buitenopdracht waar ik met de leden van de fotoclub VAZOM naar toe ben gegaan. Naar een vrij onbekende stad gaan om te fotograferen, na winkelsluitingstijd, zonder echte opdracht en beperkte tijd, betekent intensief zoeken naar plaatjes en contrasten. Ik had mezelf hiervoor een doel gegeven: een fotoserie maken van tenminste 3 beelden.

Veel gebouwen en objecten zien er overdag ‘gewoon’ uit. Maar als de schemer invalt en de stadsverlichting aan gaat, veranderen deze objecten in kleurrijke onderwerpen en ontstaat er meer contrast. Zo verandert een normaal bushokje in Aken ook in een bijzonder onderwerp. Toch heb ik deze foto’s omgezet in zwart-wit beelden. Daardoor ligt de nadruk meer op de compositie en lijnenspel en is de ruis in de foto’s, als gevolg van de hoge ISO-waarde, minder storend.

Advertenties

2 gedachtes over “Een bushokje in Aken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s