Fotograferen met Chinees licht

Mijn jaarlijks hoogtepunt met de fotoclub, is de fotoshoot met een model in de studio bij Roy Wanders. Zoals ik al eens eerder heb geschreven doen we dan niet moeilijk met ingewikkelde lichtopstellingen en flitsers. Nee, gewoon basic met één of twee lampen als continue licht. Deze keer met goedkope Chineese ledverlichting. Ook hiermee zijn goede resultaten mogelijk. Schakelaar aan, licht één keer meten en beginnen maar. Creatief omgaan met de beschikbare middelen, meer is echt niet nodig voor een goed portret.

Op die manier kun je je helemaal concentreren op de fotografie en het contact met het model. Want het gaat uiteindelijk om de connectie die ontstaat tussen model en fotograaf. Is er een klik, voelt het model zich op haar gemak en vrij? De rest gaat dan eigenlijk als vanzelf. En dat zie je terug in de foto’s. Melanie is hiervan een goed voorbeeld. Een ervaren model dat al heel wat modellenwerk heeft gedaan. Een paar kleine aanwijzingen zijn genoeg maar haast niet nodig.

Portretfotografie is iedere keer weer anders. Model, licht, setting je hebt het zélf in de hand. Ben benieuwd wat je van de resultaten vindt !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s