Natascha Kinski & the serpent

Het klinkt haast als de titel van een sprookje. Maar dat is het natuurlijk niet. Het is namelijk de titel van een bijzondere foto gemaakt door de Amerikaanse mode- en reclamefotograaf Richard Avedon (1923-2004).

Natascha Kinski & the serpent

Tijdens de Tefaf, de grote kunstbeurs die jaarlijks in Maastricht wordt gehouden, zag ik deze foto hangen. Een bijzondere foto. Ik ben daarom op zoek gegaan naar meer foto’s van deze fotograaf.  Hij is bekend geworden om zijn zwart/wit portetten tegen een egale witte achtergrond. Kijk maar eens hier voor enkele voorbeelden uit deze serie.

Zijn stijl, een model tegen een witte achtergrond, kun je met vrij eenvoudige middelen zelf toepassen. Hiervoor maak je een ‘huisje’ van 2 zwart geverfde piepschuimplaten als zijpaneel (240×120 cm) en een overkapping van een witte plaat piepschuim. Het geheel zet je vast met sateprikkers en ducktape. Het ‘huisje’ plaats je zo’n 2 meter voor een witte achtergrond die verlicht wordt. De 2 zwarte zijpanelen zorgen ervoor dat het model alleen verlicht wordt door het daglicht dat van voren komt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s